Szeretettel köszöntelek a Máriakálnok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Máriakálnok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Máriakálnok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Máriakálnok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Máriakálnok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Máriakálnok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Máriakálnok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Máriakálnok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Miért igyunk bort, sört, pálinkát? - De csak módjával...
Vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos
italoknak, mint a sör, bor és pálinka?
Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz képest, akik egyáltalán nem ittak.
A sör és a bor az immunrendszer működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is
védelmet nyújt.
Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50%-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.
Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál
lépnek fel a pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul
ártalmas!
A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és
ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képződését.
Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van,
mint 4-5 adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót
40%-kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a
leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az
árpa csírázása és malátává történő átalakulása során nagyon sok
vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H mind
jelen vannak, valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.
Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100g
brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a
szoptató anyák is használták az anyatej mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására az anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elsegítő hatása van.
Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés
kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs
kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.
A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél
kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása
terjedt el, mely nem túlkedvező élettani szempontból. Az üres
gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a
gyomorra.
A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van.
Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet.
Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák
különféle formáit és a mézes pálinkát javasolják.
A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen.
A fokhagymás pálinka valóságos varázsszer.
Álljon itt a saját (Máthé Károly) tapasztalatom: Valamikor a
60-as évek végén, drága jó APÁM a következő recepteket adta át nekem. "Fiam, a gyomor bélfertőzésre a legjobb szer a valódi barackpálinka, míg a szívgörcs azonnali ellenszere a jófajta (nem aromából készült) konyak." Az előbbit többször
megtapasztaltam, az utóbbira a feleségem betegsége emlékeztetett. Ma már otthon a gyógyszerek mellett mindig van konyak, ami többször húzott ki percek alatt a szívgörcsből.
Érdekességként jegyzem meg, amikor megpróbáltam a neten utánanézni a konyak eme jótékony hatásának, csak áttételesen véletlenül akadtam egy orvos javaslata alapján az igazságra.
Terhes nőknek javasolta, hogy a nem kívánt méhgörcsöt egy pohárka konyakkal
megszüntethetik. Annyit meg én is tanultam biológiából, hogy a méh, a szív és az
erek mind-mind a sima izmok családjába tartoznak. Így ha közvetve is, de a doki
megerősítette az apám által átadott recept hatásosságát, amit orvosi leiratokban hiába kerestem.
Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy
mind a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek
megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban található természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz.
Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör.
Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a fodrászatban is
előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6 és B2 vitamin tartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a
világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a
hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel
leöblíteni.
Egy neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut
legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam a sorba, hogy eljusson 100 emberhez. Köszönöm, hogy elolvastad.
Remélem Te is továbbítod!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!